חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שקד נ' חברת מודל הנדסה, חברה לבנין בע"מ

: | גרסת הדפסה
הפ"ב
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
2085-10-11
15.12.2011
בפני :
שבח יהודית

- נגד -
:
אביב שקד ע"י ב"כ עו"ד אשלגי
:
1. חברת מודל הנדסה
2. חברה לבנ י ין בע"מ ע"י ב"כ עו"ד סלעי

פסק-דין

פסק - דין

בפני בקשה לביטול פסק בורר שניתן כנגד חברה, חודשים מספר לאחר הכנסה להליכי פירוק, אף כנגד הערב שערב לחובותיה.

בעלי הדין ורקע עובדתי

מבקש הביטול, מר אביב שקד (להלן: "שקד") הינו מנהלה של חברה יזמית בשם "החברה לפיתוח ירוק בחן בע"מ" (להלן: "החברה"), הנמצאת כיום בהליכי פירוק, ואשר קיבלה על עצמה, כיזמית, לבצע את עבודות הבנייה והפיתוח במסגרת הרחבת קיבוץ בחן. מבקשת האישור, חברת מודל הנדסה, חברה לבניין בע"מ (להלן: " מודל") הינה קבלנית בניין.

ביום 24.12.08, ולאחר שמודל זכתה במכרז שפורסם על-ידי החברה- המזמין, נחתם בין שתי החברות חוזה לפיו התחייבה מודל לבצע את עבודת הבנייה של 110 בתים במסגרת פרוייקט הרחבת הקיבוץ.

עבודת הבנייה החלה אולם התעכבה מעת לעת בעיקר עקב קשיי נזילות אליהם נקלעה החברה, בגינם עוכבו התשלומים שהגיעו למודל.

בחודש יוני 2009, ולאחר עיכוב נוסף בתשלומים למודל, התחייב שקד לערוב להתחייבויותיה של החברה כלפי מודל. העבודות נמשכו ועמן גם התשלומים.

בחודש אוקטובר 2009 התגלעו בשנית חילוקי דעות בין שתי החברות, והגם שהוסכם ביניהן כי היחסים החוזיים ביניהן יגיעו לידי סיום, לא תמו המחלוקות. מודל טענה כי לא שולמו לה החשבונות בגין עבודות שביצעה עד לסיום ההתקשרות ביום 1.11.09, ומנגד, טענה החברה לקיזוזים בגין עבודה לקויה ואיחורים בביצוע.

מודל הגישה לבית המשפט תביעה כספית נגד החברה ונגד שקד ונתבע נוסף על סך 4,346,94 ש"חואילו החברה הגישה תביעה שכנגד על סך 7,990,694 ₪.

שתי התובענות הועברו להכרעה במסגרת בוררות בפני הבורר המהנדס ד"ר יואב סרנה (להלן: "הבורר").

הליכי חדלות פירעון

כפי שאראה להלן, נעוץ עיקרה של המחלוקת בתיק זה בהיכנסה של החברה להליכי חדלות פירעון.

ביום 23.1.11 הוגשו לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לפירוקה של החברה, בהסכמתה, וכן בקשה למינוי מפרק זמני.

ביום 24.1.11 מונה עו"ד עומר גדיש כמפרק זמני לחברה.

ביום 15.6.11 ניתן נגד החברה צו פירוק קבוע ועו"ד עומר גדיש מונה כמנהל מיוחד.

ביהמ"ש מינה כנאמנים את עורכי הדין אליעזר אשל, איתן לירז וכן עו"ד טל מתוק.

ביום 15.8.11 הוציא הבורר תחת ידיו את פסק הבוררות נשוא ענייננו.

הסכם הבוררות

בהסכם הבוררות, שאינו נושא עליו תאריך, הסכימו בעלי הדין, בין היתר, כי הבורר יופטר מהדין המהותי, כי לא יהיה קשור לדיני הראיות וכי עיקרי הדיונים בישיבות הבוררות יתועדו על ידי הבורר או מי מטעמו. הבורר חוייב לנמק את הפסק, משהפיסקה לעניין הפטר מהנמקה, נמחקה ע"י הצדדים.

עוד הסכימו בעלי הדין כי "הבורר יהא רשאי להיעזר במהנדס מטעמו בניהול הבוררות" (סעיף 3.3.3) וכן "הבורר יהא רשאי לפעול גם כמומחה ו/או כמעריך, הכל לפי שיראה לבורר במהלך הבוררות" (סעיף 3.5.1). הבורר אף רשאי למנות מומחה "אם מצא כי הדבר נדרש לבירור או סכסוך..." (סעיף 3.5.2).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>